Novinky
Nezdravé potraviny
25.07.2013 16:40
-ovocné džusy
-salát Caesar
-kečup
-těstoviny
-sušené ovoce
-jogurty
-slané dobroty
-ochucené vody
-po obědě nepijte nejméně 30 minut !
Pro začátečníky
25.07.2013 16:24
Jednoduše zde shrnu jednoduchý plán na udržení kondice a posílení svalů:
TRÉNINK DOMA:
1.) KLIKY-posílení pánevního svalstva a rukou (zvýšení kondice)
-ruce mírně od sebe-20x
-ruce na úrovni ramen-20x
2.) SEDY-LEHY
...
Udržení diety
24.07.2013 10:05
1.) Jíst potraviny s velkým podílem vody a vlákniny
2.) Na mlsání si dopřát nízkotučný jogurt s ovocem
3.) Chlli/zázvor/křen-podporují látkovou výměnu a spalování tuků
4.) Zapisujte si, co jíte
5.) Během týdne si můžete dovolit nějakou větší sladkost, neberte ji jako prohřešek, ale jako...
Co je co ?
24.07.2013 09:43
Kalorie- je definována jako množství tepelné energie nutné k zahřátí 1 g vody o výchozí teplotě 1 stupně. Vzhledem k tomu, že je tato hodnota příliš malá, používá se její tisícinásobek, tedy kilokalorie (kcal).
Joule- je definován jako energie, kterou vynaloží práce jednoho wattu, který působí...
WHR index
24.07.2013 09:32
Typ ukládání tuku v těle si můžeme snadno vypočítat.
WHR= pas (cm)/ boky (cm)
výsledek:
ANDROIDNÍ typ : 0,87> podobný jablku, problémy v oblasti dutiny břišní a průběh metabolicko-cévních onemocnění
GYNOIDNÍ typ : 0,74< podobný hrušce, problém s žilně-lymfatickými...
Inspirace
24.07.2013 09:25
Na zlepšení paměti zabírají ryby, zeleninové saláty a olivový olej.
Organismus nedokáže využívat tuk.
Vláknina nás chrání před přejídáním a přispívá k pocitu nasycení, je obsažena v zelenině, ovoci a lištěninách.
Limonáda je sklenice vody přibližně s 12 kostkami cukru+chemikáliemi.
Deset principů snižování hmotnosti
23.07.2013 14:17
1.) Dlouhodobé cíle
2.) Dělám to sám/sama pro sebe
3.) Zapisovat si, co jím
4.) Základ jídelníčku-zelenina+ovoce
5.) Menší talíře+menší porce=menší příjem tuků
6.) Jíst pravidelně, ideálně 5x denně
7.) Změna životního stylu
8.) Cvičit
9.) Nepřepínat se
10.) Vytvořit si na pohyb návyk a brát jej...
Dieta jako pyramida
23.07.2013 13:41
Skládá se ze tří sektorů:
1.) zelenina, ovooce, celozrnné výrobky, hlízy, fazole, ořechy, luštěniny, těstoviny, bylinky, koření, semínka
2.) mořské plody, ryby, měkkýši, korýši, rostlinné oleje, mléčné výrobky, mléko, jogurt, vejce, drůbež, sýry
3.) červené maso a sladkosti
Ideální velikost porcí
23.07.2013 12:42
Maso-velikost kousku masa by měla být stejně valká, jako naše dlaň.
Brambory, těstoviny, rýže-velikost jednoho hrnečku na kávu, nebo to, co se nám vejde do dlaně.
Sladkosti-velikost půlky vizitky sladkého si můžete vychutnat 2x do týdne.