Novinky

Nezdravé potraviny

25.07.2013 16:40
-ovocné džusy -salát Caesar -kečup -těstoviny -sušené ovoce -jogurty -slané dobroty -ochucené vody -po obědě nepijte nejméně 30 minut !

Pro začátečníky

25.07.2013 16:24
Jednoduše zde shrnu jednoduchý plán na udržení kondice a posílení svalů: TRÉNINK DOMA: 1.) KLIKY-posílení pánevního svalstva a rukou (zvýšení kondice)            -ruce mírně od sebe-20x         -ruce na úrovni ramen-20x 2.) SEDY-LEHY  ...

Udržení diety

24.07.2013 10:05
1.) Jíst potraviny s velkým podílem vody a vlákniny 2.) Na mlsání si dopřát nízkotučný jogurt s ovocem 3.) Chlli/zázvor/křen-podporují látkovou výměnu a spalování tuků 4.) Zapisujte si, co jíte 5.) Během týdne si můžete dovolit nějakou větší sladkost, neberte ji jako prohřešek, ale jako...

Co je co ?

24.07.2013 09:43
Kalorie- je definována jako množství tepelné energie nutné k zahřátí 1 g vody o výchozí teplotě 1 stupně. Vzhledem k tomu, že je tato hodnota příliš malá, používá se její tisícinásobek, tedy kilokalorie (kcal). Joule- je definován jako energie, kterou vynaloží práce jednoho wattu, který působí...

WHR index

24.07.2013 09:32
Typ ukládání tuku v těle si můžeme snadno vypočítat.  WHR= pas (cm)/ boky (cm) výsledek: ANDROIDNÍ typ : 0,87> podobný jablku,  problémy v oblasti dutiny břišní a průběh metabolicko-cévních onemocnění GYNOIDNÍ typ : 0,74< podobný hrušce, problém s žilně-lymfatickými...

Inspirace

24.07.2013 09:25
Na zlepšení paměti zabírají ryby, zeleninové saláty a olivový olej. Organismus nedokáže využívat tuk. Vláknina nás chrání před přejídáním a přispívá k pocitu nasycení, je obsažena v zelenině, ovoci a lištěninách. Limonáda je sklenice vody přibližně s 12 kostkami cukru+chemikáliemi.

Deset principů snižování hmotnosti

23.07.2013 14:17
1.) Dlouhodobé cíle 2.) Dělám to sám/sama pro sebe 3.) Zapisovat si, co jím 4.) Základ jídelníčku-zelenina+ovoce 5.) Menší talíře+menší porce=menší příjem tuků 6.) Jíst pravidelně, ideálně 5x denně 7.) Změna životního stylu 8.) Cvičit 9.) Nepřepínat se 10.) Vytvořit si na pohyb návyk a brát jej...

Dieta jako pyramida

23.07.2013 13:41
Skládá se ze tří sektorů: 1.) zelenina, ovooce, celozrnné výrobky, hlízy, fazole, ořechy, luštěniny, těstoviny, bylinky, koření, semínka 2.) mořské plody, ryby, měkkýši, korýši, rostlinné oleje, mléčné výrobky, mléko, jogurt, vejce, drůbež, sýry 3.) červené maso a sladkosti

Ideální velikost porcí

23.07.2013 12:42
Maso-velikost kousku masa by měla být stejně valká, jako naše dlaň. Brambory, těstoviny, rýže-velikost jednoho hrnečku na kávu, nebo to, co se nám vejde do dlaně. Sladkosti-velikost půlky vizitky sladkého si můžete vychutnat 2x do týdne.